گوگل بارد (Google Bard) چیست؟

امروز گوگل رقیبی برای ربات چت معروف ChatGPT به نام Bard معرفی کرد؛ یک سرویس آزمایشی هوش مصنوعی که در هفته‌های آینده برای عموم کاربران منتشر خواهد شد.

مانند ChatGPT، بارد هم سعی می‌کند بتواند به سوالات پیچیده پاسخ دهد و موضوعات را به سبک مکالمه به شما آموزش دهد. اما تفاوت اصلی ChatGPT، در حال حاضر، این است که Bard مستقیماً به داده‌های وب متصل خواهد شد و نتیجه این امر طبق ادعای گوگل «پاسخ‌های به روز و باکیفیت بیش‌تر» است.

گوگل بارد توسط مدل هوش مصنوعی LaMDA (مخفف Language Model for Dialogue Applications) طراحی شده است. مانند ChatGPT، این مدل نیز یک نوع یادگیری ماشینی به نام “مدل زبان بزرگ” است که از مجموعه داده‌های گسترده‌ای آموزش دیده است و قادر است زبان انسان را درک کند.

از امروز، گوگل می‌گوید که Bard به روی “آزمایش کنندگان قابل اعتماد” باز می‌شود، اما عموم مردم می‌توانند در هفته‌های آینده از آن استفاده کنند. دقیقاً اینکه چگونه می‌توانیم در این مراحل اولیه به Bard دسترسی پیدا کنیم، مشخص نیست، اما گوگل می‌گوید به زودی ویژگی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی آن را در موتور جستجوی گوگل به کار خواهد گرفت.

این که گوگل دقیقاً چه کاری برای شما انجام خواهد داد و تفاوت آن با ChatGPT که به نظر می‌رسد مایکروسافت در حال به‌کارگیری آن در موتور جستجوی بینگ است، چه خواهد بود؟ در ادامه همه چیزهایی که باید بدانید را توضیح خواهیم داد.

گوگل بارد دقیقا چگونه مکالمات انسان‌ها را شبیه‌سازی می‌کند؟

مانند ChatGPT، Bard نیز یک ربات چت است که بر اساس الگوریتم‌های یادگیری عمیق به نام «مدل‌های زبان بزرگ»، که در این مورد LaMDA نام دارد، ساخته شده است.

برای شروع، Bard بر روی نسخه سبک LaMDA منتشر خواهد شد. گوگل می‌گوید این امر به آن اجازه می‌دهد تا چت‌بات را برای افراد بیشتری قابل استفاده کند، زیرا مدل کوچکتر به قدرت محاسباتی بسیار کمتری نیاز دارد.

بارد در روزهای اولیه خود در مرحله آزمایشی قرار خواهد گرفت که در آن گوگل بازخوردها را با آزمایش داخلی خود ترکیب خواهد کرد. علت آن نیز این است که چت‌بات‌ها با وجود تمام مزایایی که دارند، تمایل به رفتارهای منفی مانند کمک به حملات سایبری را نیز نشان داده‌اند.

قراردادن جت‌بات‌ها برای آزمایش عمومی مزایای بزرگی را به همراه دارد که گوگل از آن هیجان زده است، اما خطراتی را نیز به همراه دارد که نشان می‌دهد چرا غول جستجو برای معرفی بارد محتاط بوده است. اما ظهور ناگهانی ChatGPT، گوگل را به تعجیل وادار کرده و راه‌اندازی عمومی Bard را تسریع کرده است.

تا کنون، توضیحات گوگل در مورد قابلیت‌های Bard کمی مبهم بوده است، اما نمونه‌هایی از کارهایی که می‌تواند انجام دهد را منتشر کرده است. به طور خلاصه، Bard توسعه‌دهنده نسل بعدی جستجوی گوگل است که می‌تواند نحوه استفاده ما از موتورهای جستجو و جستجوی اطلاعات در وب را تغییر دهد.

گوگل می‌گوید که Bard می‌تواند «دریچه‌ای برای خلاقیت» یا «سکوی پرتاب کنجکاوی» باشد که به شما کمک می‌کند تا اکتشافات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا را به راحتی ​​برای یک کودک 9 ساله توضیح دهید یا درباره بهترین مهاجمان حال حاضر فوتبال بیشتر بدانید. و سپس تمرین‌هایی را برای تقویت مهارت‌های خود دریافت کنید.

برخلاف جستجوی سنتی گوگل، بارد قول داده است که از مجموع اطلاعات وب استفاده کند تا به آن کمک کند به سوالات در عمق بهتری پاسخ دهد. به عنوان مثال، به جای سؤالات استاندارد مانند «یک پیانو چند کلید دارد؟»، بارد می‌تواند به سؤالات کلی‌تری مانند «آیا یادگیری پیانو یا گیتار آسان‌تر است» پاسخ‌های طولانی و مستدل بدهد.

گوگل می‌گوید پاسخ‌هایی مانند این سوال را به‌زودی در جستجو خواهید دید، با پاسخ‌هایی که «اطلاعات پیچیده و دیدگاه‌های چندگانه را در قالب‌های آسان ارائه می‌کند». به گفته گوگل، بارد همچنین به شما اجازه می‌دهد کارهایی مانند “مقایسه دو فیلم نامزد اسکار” یا “ایده برای پخت ناهار بر اساس آنچه در یخچال شما است” را انجام دهید.

اگر توانایی‌های این فناوری را با دستیارهای صوتی مانند Google Assistant ترکیب کنید، به زودی می‌توانیم رایانه‌هایی داشته باشیم که حداقل ظاهری شبیه به هوش مصنوعی داشته باشند.

تفاوت Bard و ChatGPT در چیست؟

ما باید اطلاعات بیشتری را از گوگل در مورد اینکه دقیقاً مهارت‌های بارد گسترده خواهد بود و چگونه در محصولاتی مانند جستجو ادغام می‌شود از گوگل دریافت کنیم و احتمالاً در رویدادی در 8 فوریه توضیح داده خواهد شد. اما اساساً چت بات بر اساس فناوری مشابه ChatGPT.

Bard و ChatGPT هر دو چت ربات‌هایی هستند که بر اساس «مدل‌های زبان بزرگ» ساخته شده‌اند، الگوریتم‌های یادگیری ماشینی که دارای طیف وسیعی از استعدادها از جمله تولید متن، ترجمه و پاسخ‌گویی به درخواست‌ها بر اساس مجموعه داده‌های گسترده‌ای هستند که روی آن‌ها آموزش دیده‌اند.

این دو ربات چت یا «سرویس هوش مصنوعی مکالمه آزمایشی» که گوگل، بارد را این‌گونه می‌نامد، نیز با استفاده از تعاملات انسانی طراحی شده‌اند تا آن‌ها را به سمت پاسخ‌های سلیس هدایت کند. با این حال، یک تفاوت بالقوه بین این دو این است که ChatGPT در حال حاضر به اینترنت متصل نیست، به این معنی که دانش محدودی از حقایق یا رویدادهای پس از سال 2021 دارد.

اما گوگل می‌گوید که از اطلاعات وب استفاده می‌کند تا پاسخ‌های به روز ارائه دهد. اگرچه ممکن است در طولانی مدت تفاوتی بین Bard و ChatGPT وجود نداشته نباشد؛ اخیراً یک پیش‌نمایش فاش شده از ادغام مایکروسافت بینگ با ChatGPT منتشر شده است بنابراین تا زمانی که ChatGPT با موتور جستجوی مایکروسافت ترکیب شود، زمان زیادی نخواهیم داشت.

گوگل می‌تواند صدا و ویدیو را هم با چت‌بات خود تلفیق کند

مانند ChatGPT، Bard  نیز در آغاز کار خود فقط به درخواست‌های متنی با پاسخ‌های مکتوب خود پاسخ می‌دهد. اما LaMDA تنها فناوری هوش مصنوعی نیست که گوگل در آستین خود دارد و می‌توان انتظار داشت که شاهد پیشرفت‌های مشابهی در دنیای ویدیو و صدا باشیم.

در کنار LaMDA، گوگل می‌گوید مدل‌های هوش مصنوعی دیگری مانند PalM، Imagen و MusicLM نیز دارد که می‌توانند به طور بالقوه «راه‌های کاملاً جدیدی برای تعامل با اطلاعات، از زبان و تصاویر گرفته تا ویدیو و صدا» ایجاد کنند.

هنوز با پتانسیل واقعی چت‌بات‌ها فاصله داریم

در حالی که خبرهای اخیر در مورد ربات‌های چت بسیار هیجان انگیز است (یا بسته به نوع نگاه شما به فناوری هوش مصنوعی کمی ترسناک!)، ممکن است این سروصداها کمی از واقعیت فاصله داشته باشند. گوگل می‌گوید که «در تلاش است تا آخرین پیشرفت‌های هوش مصنوعی را به محصولات خود بیاورد»، اما عرضه ربات خود را با نسخه سبک LaMDA شروع کرده است که نشان می‌دهد پیاده‌سازی آخرین فناوری‌ها در آغاز کار با محدودیت‌هایی روبروست.

با این حال ما بدون شک منتظر جزئیات بیشتر از سوی گوگل هستیم و قطعا در آینده در مورد گوگل بارد و اینکه چگونه فناوری هوش مصنوعی دیگر در مپس، گوگل لنز و موارد دیگر ادغام می‌شود، بیشتر خواهیم شنید.

;

مطالب مرتبط

نظرات یک دیدگاه جدید ارسال کنید.